Heren colberts zijn in allerlei soorten en maten te koop. Confectie of aangepast aan uw eigen maten. Het is ook mogelijk om heren colberts helemaal op maat te laten maken. Dit gebeurt bij een kleermaker. Er zijn nog maar weinig kleermakers in Nederland die volledig maatwerk kunnen leveren. P. Verschragen Kleeding op Maat is daar een van. Als derde generatie kleermaker heeft hij van jongs af aan alle kneepjes van het vak geleerd.

Kwaliteit binnenwerk

Heren colberts zijn opgebouwd uit de buitenstof, plakdoek, haardoek, flanel en de binnenvoering. Het binnenwerk van heren colberts is belangrijk voor de pasvorm en het draagcomfort. De gebruikte materialen in het binnenwerk bepalen de kwaliteit van het colbert. In goedkopere colberts worden vaak synthetische materialen gebruikt. het haardoek wordt vervangen door een stuk (goedkopere) plakdoek.

GebruikteHeren colberts materialen

Het haardoek is een doek van wol met paarden-, geiten of kamelenhaar. Hoe meer haar hoe stijver en veerkrachtiger de doek is. In geplakte colberts en bij stevige zware stoffen wordt meestal geiten- en paardenhaar gebruikt. Bij lichte stoffenen tailormade kostuums wordt doorgaans kamelenhaar gebruikt. De kwaliteit van het plakdoek bepaalt de stijfheid en de mate waarin het voorpand luchtdoorlatend is. Een synthetisch plakdoek laat minder lucht door dan een katoenen. Het plakdoek verstevigt de buitenstof zodat het colbert body krijgt en goed om het lichaam hangt.  Hoe beter de kwaliteit van de gebruikte materialen hoe beter de pasvorm van het colbert is.

Wilt u meer informatie over een op maat gemaakt heren colbert of wilt u er een laten aanmeten? Neem dan contact met ons op.