Maatconfectie wordt tegenwoordig vaak verward met maatpakken. Bij maatconfectie wordt een confectiepak op maat gemaakt.

Werkwijze

De werkwijze van maatconfectie is als volgt. De maten van de klant worden in de winkel opgenomen. Eerst wordt een standaardpak gepast en op basis daarvan wordt de basismaat bepaald. Vervolgens worden de maten opgenomen en kan de klant een keuze maken uit verschillende modellen en stoffen. Het formulier met de maten en de wensen van de klant gaat vervolgens naar de fabrikant. Het patroon van het gewenste model in de basismaat wordt in de fabriek aangepast. Op basis van dit nieuwe patroon wordt de stof gesneden en wordt het pak gemaakt. De levertijd van maatconfectie is ongeveer 4 tot 8 weken.

Voor veel mensen bereikbaar

Maatconfectie maakt het mogelijk om confectiepakken aan te passen aan de maten van klanten. Hierdoor wordt een goed passend pak voor alle mensen bereikbaar. Een echt op maat gemaakt kostuum bij een kleermaker is voor weinig mensen weggelegd.

MaatMaatconfectiewerk kostuum

Voor een echt maatwerk kostuum kunt u terecht bij P. Verschragen Kleeding op Maat. Als derde generatie kleermaker heeft Paul Verschragen van jongs af aan alle fijne kneepjes van het vak geleerd en hier is ook zijn passie voor maatwerk begonnen.  Bij een maatwerk kostuum wordt het pak echt letterlijk om het lijf gesneden. Het wordt opgebouwd rond uw lichaam. Geen aanpassingen van een confectiepak maar echt helemaal voor u gemaakt.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor een maatwerk kostuum? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.