Een maatkostuum wordt gemaakt door een kleermaker. Er zijn in Nederland steeds minder kleermakers die een volledig maatkostuum kunnen maken. Een daarvan is Paul Verschragen van Kleeding naar Maat.

Eigen wensen

Bij een maatkostuum kan de klant zelf de stof kiezen en het model. De maten van de klant worden genomen en op basis van deze maten en de wensen wordt een kostuum gemaakt door de kleermaker. Het kostuum wordt grotendeels van de hand in elkaar gezet. Omdat het een heel tijdrovend traject is met veel handwerk ligt de prijs van een maatkostuum hoger dan voor een op maat gemaakt kostuum. Een maatkostuum is wel volledig gemaakt op basis van de wensen en maten van de klant. Het is een uniek kledingstuk met een perfecte pasvorm. Kleeding naar Maat kan dit voor u werken. Paul Verschragen staat als 3e generatie kleermaker bekend om zijn liefde voor het vak. Het vak waar hij als kind al vertrouwd mee werd door mee te kijken met zijn vader en grootvader.

 

Maatkostuum

Door de opkomst en de vernieuwde mogelijkheden binnen de confectie industrie wordt naam maatpak of maatkostuum steeds vaker gebruikt voor maatconfectie. In dat geval wordt een confectiepak op maat gemaakt door de leverancier. De klant zoekt een model en stof uit en aan de hand van een paspak wordt de basismaat bepaald. De maten van de klant worden vervolgens opgenomen. De maten en wensen worden naar de fabrikant gestuurd. Hier wordt het patroon van het pak naar keuze in de basismaat aangepast. Vervolgens wordt het pak gesneden en in elkaar gezet.

Wilt u een afspraak maken voor het aanmeten van een maatkostuum? Neem dan contact op met Kleeding naar Maat.